עוויסאת נ' חמדת הרים בע"מ - פסקדין
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
46017-05-11
8.5.2014 |
|
בפני : טארק חסנין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יוסף עוויסאת |
: חמדת הרים בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשת התובע להתיר לו תיקון כתב התביעה ( להלן: הבקשה ) על דרך של תיקון סכומי רכיבי התביעה והוספת רכיב תביעה חדש "תוספת אחראי מחלקה" כך שסכום התביעה לאחר התיקון יועמד ע"ס 129,036 ₪, תגובת הנתבעת, ותשובת התובע.
בבקשה וכך גם בתשובה לתגובת הנתבעת, התובע מסביר כי תיקון כתב התביעה, יוביל לפתרון המחלוקות המהותיות והעיקריות בתיק. אולם התובע אינו מסביר את הצורך שהתעורר בתיקון הבקשה, ומדוע רק עתה עלה הצורך בכך.
הנתבעת מתנגדת לבקשה ועומדת על הוצאותיה.
תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 קובעת כדלהלן:
"בית הדין או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין או להורות לו לתקן את כתבי טענותיו".
המגמה הרווחת בבתי המשפט בכלל ובבתי הדין לעבודה בפרט, היא התרת תיקונו של כתב תביעה, אם יש בכך כדי לייעל את הדיון ולהביא לפתרון השאלות האמיתיות הנתונות במחלוקת (ע"ע (ארצי) 657/09 CHENGJIN ZHAO - אסטראטק (ניתן ביום 25.3.10) ; ע"א 3092/90 אגמון נ' פלדבוי פ"ד מו(3) 214 (1992), רע"א 330/85 אלבו נ' רבינטקס תעשיות פ"ד לט(2) 556). מגמה זו משתלבת עם סדרי הדין הגמישים הנהוגים בבתי הדין לעבודה, שמטרתם להקל על הבאת עניינו של העובד לדיון מהותי, בלא שמכשלות פרוצדוראליות יעמדו לו לרועץ. בית הדין ידחה בקשה לתיקון כתב תביעה רק במקרים חריגים, בהם אין בתיקונים המבוקשים כדי לסייע בבירור ופתרון המחלוקת, או במקרים של חוסר תום לב או איחור ניכר בהגשת הבקשה, ביחס לשלב בו מצוי ההליך (רע"א 2345/98 סלים דנגור נ' חנוך ליבנה פ"ד נב(3), 427, 431-432 (1998); ע"ע 405/05 אלבה סוריאנו - כלפון (ניתן ביום 23.7.06)).
לאחר עיון בטענות הצדדים, בשים לב לשלב בו מצוי התיק ובהתאם למגמת בתי הדין לעבודה להתיר תיקון כתבי טענות על מנת לאפשר לתובע יומו בבית הדין ובכדי שהתמונה המלאה של הסוגיות השנויות במחלוקת בין הצדדים תהיה בפני בית הדין. אני מתיר תיקון כתב התביעה.
לטעמי, לא מן הנמנע כי ניתן היה להגיש את כתב התביעה בנוסחו המבוקש מלכתחילה. כאמור, התובע אינו מסביר את הצורך שהתעורר בתיקון ומדוע רק עתה. על כן התובע ישא בהוצאות הנתבעת בסך 1,500 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים וללא קשר לתוצאות ההליך.
כתב התביעה המתוקן יוגש בתוך 14 ימים. תשומת לב ב"כ התובע לכך כי טיוטת כתב התביעה המתוקן שצורפה לבקשה, כללה טעות חשבונאית בסכום התביעה הכולל. כתב הגנה מתוקן יוגש בתוך 30 ימים מיום קבלת כתב התביעה המתוקן.
המזכירות תבחן קיומם של הפרשי אגרה.
ניתנה היום, ח' אייר תשע"ד, (08 מאי 2014), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|